BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBINE PREKO 19.90 €
Blog - Roditeljstvo za početnike
Igrajmo se napolju!

Lijepo, sunčano vrijeme, uz idealne temperature  naprosto  mami  i odrasle da izađu iz kuće  i zaista i ne treba propustiti priliku da svaki slobodan trenutak provedete sa djetetom u igri napolju. Uglavnom se roditelji slažu da je najljepše i najzanimljivije provedeno vrijeme upravo u igrama na otvorenom, bez obzira na to kojeg je uzrasta dijete. I bebe uživaju u šetnjama i vožnji u kolicima ili na triciklima, iako to možda ne znaju da kažu

Nastavite čitanjeIgrajmo se napolju!
Adaptirana mliječna formula ili kravlje mlijeko?

Savremeno roditeljstvo suočava se danas sa brojnim izazovima.  Jedan od najvećih je kako se izboriti sa „tradicijom“. Pitanju uvođenja kravljeg mlijeka u ishranu bebe prethodi ipak nesporna tvrdnja odnosno činjenica: ništa u ishrani odojčeta ne može zamijeniti majčino mlijeko. Dakle, ni formula ni kravlje mlijeko, prvo majčino i to dok god može, u prvih šest mjeseci svakako, ali i nakon uvođenja nemliječne ishrane.  Dalje, stavovi su takođe jasni i u slučajevima kada se dojenje ne može nastaviti, pa čak i u kasnijem periodu, nakon navršenih 6 mjeseci – kad dojenje više nije moguće, adaptirana mliječna formula, a ne kravlje mlijeko.

Nastavite čitanjeAdaptirana mliječna formula ili kravlje mlijeko?
Da li smo spremne za bebu?

DA LI SMO SPREMNE ZA BEBU? - pitanje koje se ili uopšte ne postavlja ili predstavlja temu o kojoj se u brojnim prilikama i razdobljima života  može pričati, diskutovati, složiti se u trenutku oko jedinog ispravnog odgovora ili pak imati potpuno oprečne stavove. Kad kažemo “ne postavlja", mislimo prije svega na to da je nekako logično da mlada žena treba da postane majka, da to planira i to se podrazumijeva po sebi. Ipak, ne treba zanemariti ni činjenicu da neke žene drugačije razmišljaju ili se opet ne osjećaju u isto doba jednako zrele za tu ulogu.

Nastavite čitanjeDa li smo spremne za bebu?

Proizvodi 1 do 3 od 24 ukupno

Prikaži po stranici