Trudnoća je posebno stanje kako tijela, tako i uma žene i s razlogom je dobila naziv 'drugo stanje'. Jedna od tema važnih za trudnoću, a kojoj mi posvećujemo pažnju, je kvalitet vode koja se unosi u organizam.
Preporuke za trudnice se svode na unos oko 2,3l vode dnevno, mada je preciznija količina svakako individualna.
U trudnoći potrebe za vodom rastu zbog povećane zapremine krvi, ubrzanja metabolizma za 20% i velike količine plodove vode koja ispunjava matericu. Voda obezbjeđuje dostavu nutrijenata do ploda kao i uklanjenje otpadnih produkata. Dovoljan unos vode sprečava ili ublažava moguće probleme u trudnoći kao što su: opstipacija, hemoroidi i urinarne infekcije. Dobra hidratacija utiče i na kožu i smanjuje rizik od pojave strija.
Posebno je važna dobra hidratacija u poslednjem trimestru trudnoće, jer u tom periodu dehidratacija može dovesti i do preuranjenih kontrakcija. Potrebe za vodom su tada velike jer je svakog sata potrebno dopuniti plodovu vodu sa oko 200 ml tečnosti.
Pijaća voda sa slavine sadrži kamenac i hlor u većim količinama nego što našem tijelu treba. Pored toga, voda iz vodovoda može da sadrži jone teških metala kao što su olovo, bakar, cink i druge organske i neorganske nečistoće  iz cijevi i slavina, kao što su pijesak i rđa. Kvalitet vode koja se pije je važan, posebno tokom trudnoće.
Naša preporuka je filtiranje vode sa česme pomoću BRITA bokala modernog dizajna koji u sebi sadrži filter i trenutno obezbeđuje filtriranje vode.

Korišćenjem BRITA bokala se:
- smanjuje tvrdoća vode, tj smanjuje kamenac
- uklanja hlor
- poboljšava ukus vode (uklanjaju neprijatni mirisi i ukusi)
- uklanjaju joni teški metala poput olova, bakra...
- uklanjaju organske i neorganske nečistoće poput rđe, pijeska...
-zadržavaju potrebni minerali kalcijuma i magnezijuma u vodi

Uz svaki kupljni BRITA bokal dolazi jedan Maxtra+ zamjenski filter koji je izuzetno efikasan i jednostavan za korišćenje. 
Jedan Maxtra+ filter prečisti 150 l vode. Predviđena zamjena je na mjesečnom nivou.
Svi BRITA proizvodi su izrađeni od materijala koji ne sadrzi Bisfenol A (BPA free).
Lak i jednostavan način da imate svježe filtriranu, optimizovanu vodu u svakom trenutku.
Sve detaljnije informacije možete naći na sajtu i društvenim profilima:

Ldema.me

Instagram: brita_crnagora

Facebook: BRITA Crna Gora