BESPLATNA DOSTAVA ZA NARUDŽBINE PREKO 19.90 €
Dostava i povrat robe

DOSTAVA

Brza i pouzdana dostava
Kupljena roba biće dostavljena do vaših vrata, na teritoriji CRNE GORE, u svim mjestima u kojima je moguća isporuka i naplata od strane kurirskih službi Naš Express, City Express i Donator. Kupac će biti kontaktiran telefonom, od strane kurira neposredno prije uručivanja proizvoda.

Sve narudžbe do 15h, čija se isporuka vrši na teritoriji Podgorice, biće isporučene u toku istog dana na Vašu adresu. Narudžbe nakon 15h biće isporučene sljedećeg dana. Narudžbe artikala iz asortimana Geox i Piazza Italia se biće isporučene u roku od 2-3 radna dana (dani vikenda -subota i nedelja- se ne računaju).

Rok dostave za ostale gradove Crne Gore je 2-3 radna dana.

Sve opštine u Crnoj Gori imaju manja mjesta i sela u kojima se dostava radi dva puta sedmično.

Samo u slučaju nejasnoća ili bilo kakvih problema vezanih za Vašu porudžbinu, kontaktiraće Vas naš operater.

Transport robe je 100% osiguran od strane kompanije koja vrši isporuku i u slučaju nastanka bilo kakve štete, ista će biti u cijelosti nadoknađena kupcu.

Za kupovinu bilo kojeg proizvoda ili usluge koje nudi kidsland.me, od Krajnjeg korisnika se ne zahtijeva prethodno otvaranje korisničkog profila. Otvaranje korisničkog profila je odluka Krajnjeg korisnika. Otvaranje korisničkog profila je neophodno kako bi Krajnji korisnik imao lak i jednostavan pristup, ispisu svojih narudžbi, pregledu ranijih kupovina, te kako bi lako uređivao svoje postavke. Naša kompanija na svojoj Internet stranici, daje mogućnost kupovine i bez otvaranja korisničkog profila nepoznatom kupcu, uz davanje kontakt mail adrese na koju će biti dostavljani podaci o narudžbi uz prethodnu potvrdu kupca sa date kontakt adrese.

Prilikom kupovine bilo kojeg proizvoda/usluge na našoj internet stranici naša kompanija ne snosi troškove naknade i troškove obrade kartica (odnosi se na kartično poslovanje). Svi uslovi plaćanja definisani su od nadležne banke.

Naša kompanija, prilikom dostave artikla kupljenih na donator.online, internet stranici koristi dostavne službe Naš Express, City Express i Donator. Cijena isporuke za porudžbine veće od 19.90 € je besplatna. Za sve porudžbine čiji je račun manji od tog iznosa cijena isporuke iznosi 3€ sa PDV-om.

Gde se roba isporučuje?

Naručene artikle isporučujemo na teritoriji CRNE GORE, u svim mjestima u kojima je moguća isporuka i naplata od strane kurirske službe.

Rok isporuke

Nakon što ste završili proces poručivanja klikom na dugme "Potvrdi", na svoju e-mail adresu, koju ste prijavili prilikom popunjavanja podataka, dobit ćete mail obavještenja. Time je Vaša porudžbina ušla u proces obrade. Nakon procesa obrade dobijate mail da li je porudžba zadovoljila kriterijume za slanje ili ne.

Sve narudžbe do 15h, čija se isporuka vrši na teritoriji Podgorice, biće isporučene u toku istog dana na Vašu adresu. Narudžbe nakon 15h biće isporučene sljedećeg dana. Narudžbe artikala iz asortimana Geox i Piazza Italia se biće isporučene u roku od 2-3 radna dana (dani vikenda -subota i nedelja- se ne računaju).

Rok dostave za ostale gradove Crne Gore je 2-3 radna dana.

Sve opštine u Crnoj Gori imaju manja mjesta i sela u kojima se dostava radi dva puta sedmično, odnostno u tri do pet radnih dana po preuzimanju pošiljke.

Samo u slučaju nejasnoća ili bilo kakvih problema vezanih za Vašu porudžbinu, kontaktiraće Vas naš operater.

Preuzimanje pošiljke

Kuriri pošiljke donose na adresu za isporuku u periodu od 8-21 h. Molimo Vas da u tom periodu obezbjedite da na adresi bude osoba koja može preuzeti pošiljku. Prilikom preuzimanja pošiljke potrebno je da vizuelno pregledate paket da slučajno ne postoje neka vidna oštećenja. Ukoliko primetite da je transportna kutija značajno oštećena i posumnjate da je proizvod možda oštećen, odbijte prijem pošiljke i odmah nas obavestite.

Ukoliko je pošiljka naizgled bez oštećenja slobodno preuzmite pošiljku i potpišite kuriru listu preuzimanja.

Uobičajena je praksa da Vas kurir kontatira na telefon prije dolaska na adresu. Ukoliko ne stupi u kontakt sa Vama tog dana, kontaktiraće Vas narednog radnog dana.Proizvod se vraća isporučiocu ukoliko kurir ne uspije ni trećeg dana da stupi u kontakt sa Vama.

Cijena isporuke

Cijena isporuke za porudžbine veće od 19.90 € je besplatna. Za sve porudžbine čiji je račun manji od tog iznosa cijena isporuke iznosi 3€ sa uračunatim PDV-om.
Isporuka se plaća prilikom preuzimanja pošiljke, direktno kuriru gotovinom.
Obaveštenje o cijeni isporuke možete vidjeti prije same kupovine.

 

KORISNIČKI SERVIS - REKLAMACIJE

Prilikom preuzimanja pošiljke molimo Vas da u prisustvu kurira provjerite svoj paket. Ukoliko na njemu ima vidljivih oštećenja (pocijepani djelovi i ugnječenje) paket ne bi trebalo da preuzmete. U ovom slučaju molimo Vas da nas pozovite telefonom na broj 067/071-999 ili nam pošaljite e-mail sa svim svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu kidsland.online@donator.co.me i navedete razlog zbog koga ste odbili da preuzmete paket. U najkraćem mogućem roku obavjestićemo Vas o daljem toku reklamacije.

Ukoliko ste primili pošiljku i nakon otvaranja pakovanja ustanovili da isporučena roba oštećena, nesaobrazna naručenoj ili podaci na računu nisu odgovarajući, molimo Vas da nas, najkasnije u roku od 7 radnih dana od trenutka prijema pošiljke, pozovite telefonom na broj 067/071-999 ili nam pošaljite e-mail sa svim svojim podacima (ime, prezime, telefon) na adresu kidsland.online@donator.co.me i opišete kakav problem imate. U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim, odgovorćemo potrošaču na izjavljenu reklamaciju i obavestićemo Vas o daljem postupanju. Rok za rješavanje reklamacije je 7 dana od trenutka prijave iste.

Ukoliko se na kupljenom proizvodu pojave neusaglašenosti u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača, molimo Vas da nas obavjestite slanjem e-maila na kidsland.online@donator.co.me ili pozivom na kontakt telefon 067/071-999.

Obavještenje u svrhu informisanja potrošača o mogućnostima rješavanja potrošačkih sporova možete pogledati OVDJE.

NAPOMENA:

Potvrdom porudžbine, klikom na dugme POTVRDI, saglasni ste sa uslovima reklamacije.

POVRAT ROBE

U slučaju odustajanja od ugovora, kupac ima pravo na povraćaj novca ili na zamjenu za drugi proizvod. Novac se kupcu vraća po prijemu proizvoda, i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

„DONATOR d.o.o." je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je potrošač platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 7 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema proizvoda.

Troškove vraćanja robe i novca snosi kupac, sem u slučajevima kada kupac dobije neispravan ili pogrešan artikal.
Sa naše strane se obavezujemo da ćemo, odmah po prijemu robe koja se vraća po osnovu odustanka od ugovora izvršiti povraćaj sredstava koja su uplaćena za vraćenu robu.

PROCEDURA ZA POVRAĆAJ SREDSTAVA

Kontaktirajte nas pozivanjem na kontakt telefon 067/071-999 ili nam pošaljite e-mail na adresu: kidsland.online@donator.co.me podatak Vašeg broja računa/otpremnice, broj tekućeg računa i naziv banke u kojoj imate navedeni račun.

Nakon dostavljanja potrebnih podataka, na e-mail adresu dobićete obavješrenje o povratu sredstava.

U slučaju vraćanja robe ili povraćaja sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, a bez obzira na razlog vraćanja, Kidsland internet prodavnica je u obavezi da povraćaj izvrši isključivo putem VISA, Maestro i MasterCard metoda plaćanja. To znači da ćemo Vam povraćaj sredstava odraditi na račun kartice.

Ukoliko je porudžbina plaćena gotovinom, kurirska služba će Vam vratiti gotovinu po našem nalogu.

Svaki paket biće vraćen pošiljaocu o trošku pošiljaoca tj. kupca po cijeni jedne poštarine po zvaničnom cjenovniku kurirske službe. Poštarinu plaćate gotovinom kuriru koji bude preuzimao robu za zamjenu.

 

ZAMJENA ARTIKALA

Ukoliko ste nakon prijema pošiljke konstatovali da želite da ga zamjenite za drugi artikal iste ili veće cenovne kategorije, molimo Vas da nas kontaktirate na kontakt telefon 067/071-999 ili nam pošaljite e-mail na adresu: kidsland.online@donator.co.me

Kuriru koji dođe kod Vas na adresu preuzimanja artikla koji želite da zamenite za drugi, neophodno je da predate adekvatno upakovan artikal jer sva odgovornost ide na račun pošiljaoca, račun-otpremnicu koju ste dobili uz proizvod.

U slučaju kada se zamjena vrši zbog greške kupca –kurirsku službu kontaktira kupac i troškove poštarine snosi kupac po cjenovniku kurirske službe. Poštarinu plaćate gotovinom kuriru koji bude preuzimao robu za zamjenu.

U slučaju kada kupac dobije oštećen ili pogrešan artikal- kurirsku službu kontaktira isporučilac i troškve poštarine snosi isporučilac.

Čim artikal stigne na naš lager, vrši se provjera artikla da li je poslat u adekvatnom stanju i ukoliko su uslovi za zamjenu ispoštovani, automatski se šalje zamjenski artikal sa novim račun-otpremnicom.

Rok zamjene

Rok za zamjenu artikla je 7 radnih dana od trenutka podnošenja zahtjeva od strane kupca, a nakon prijema proizvoda.

Troškovi isporuke

Troškove zamjene robe i novca snosi kupac, osim u slučajevima kada kupac dobije oštećen ili pogrešan artikal. Ukoliko je kupac pogriješio prilikom odabira artikla, prilikom preuzimanja robe, kupac plaća iznos poštarine po zvaničnom cjenovniku kurirske službe. Poštarinu plaćate gotovinom kuriru koji bude preuzimao robu za zamjenu.

 

KORISNIČKI SERVIS - PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Poštovani kupci, obavještavamo vas da se shodno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, kupovina putem naše internet prodavnice smatra Ugovorom zaključenim na daljinu, koji podrazumijeva Ugovor između trgovca i potrošača u okviru organizovanog sistema prodaje ili pružanja usluge bez istovremenog fizičkog prisustva trgovca i potrošača na istom mjestu pri čemu se do trenutka zaključenja ugovora i za zaključenje ugovora isključivo koristi jedno ili više sredstava komunikacije na daljinu.

Zakon o zaštiti potrošača u slučaju prodaje na daljinu utvrđuje PRAVO potrošača da jednostrano raskine ugovor zaključen na daljinu, bez navođenja razloga, u roku od 14 dana od dana predaje robe potrošaču ili trećem licu koje je odredio potrošač, a koje nije prevoznik.

Ako je potrošač jednom porudžbinom naručio više komada robe koji treba da budu isporučeni odvojeno, odnosno robu koja se dostavlja u više komada ili pošiljki, ovaj rok počinje da teče od dan predaje potrošaču ili licu koje je potrošač odredio, a koje nije prevoznik, zadnjeg komada ili pošiljke robe.

Potrošač je dužan da prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora, obavijesti trgovca o odluci da raskida ugovor na obrascu koji možete preuzeti OVDJE.

Popunjeni obrazac za jednostrani raskid ugovora potrošač može poslati na E mail: kidsland.online@donator.co.me, ili putem pošte na adresu: Kuće Rakića bb, Tuzi.

Da bi potrošač ostvario pravo na jednostrani raskid ugovora, roba koja se vraća ne smije biti oštećena ili pohabana, ne smije biti korišćena u spoljnim uslovima.

Potrošač gubi pravo na jednostrani raskid ugovora, ako je roba upotrebljavana na način koji nije adekvatan tj. upotreba robe je prevazilazila ono što je neophodno da bi se ustanovila priroda, obilježja i funkcionalnost robe, u tom slučaju potrošač je isključivo odgovoran za umanjenu vrijednost robe.

Potrošač je dužan da robu koja se vraća, vrati u originalnoj ambalaži, uz priloženu fakturu i popunjen Obazac za jednostrani raskid ugovora.  Izjava o jednostranom raskidu ugovora, proizvodi pravno dejstvo od dana kada je poslata trgovcu.

Potrošač je dužan da izvrši povraćaj robe bez odlaganja, a najkasnije u roku od 14 dana od dana obavještavanja trgovca o odluci da raskida ugovor, osim ako je trgovac ponudio da preuzme robu koju potrošač vraća.

Obaveza iz stava 1 ovog člana smatra se izvršenom u roku, ako potrošač prije isteka ovog  roka pošalje robu ili je preda trgovcu odnosno licu koje je trgovac ovlastio da primi robu.

U slučaju jednostranog raskida ugovora, potrošač je dužan da snosi troškove povraćaja robe.